Biedplichtcontract (intraday)

Biedplichtcontract (intraday)

Het biedplichtcontract is een overeenkomst tussen de netbeheerder en een CSP (Congestion Service Provider. Met een biedplichtcontract gaat u als CSP één op één een overeenkomst aan met uw netbeheerder. Daarmee komt u samen overeen dat u op verzoek van de netbeheerder redispatchbiedingen te doen in GOPACS. In het biedplichtcontract worden de aansluiting(en) expliciet in het contract opgenomen.

Een biedplichtcontract biedt meer zekerheid voor zowel u als deelnemer als de netbeheerder dan de redispatchbiedingen via een energiehandelsplatform zoals hierboven beschreven. De netbeheerder heeft door het biedplichtcontract de zekerheid dat het congestieprobleem opgelost wordt en u heeft als contractpartner dan de zekerheid over de voorwaarden en vergoedingen, want die worden vooraf overeengekomen.

Om biedingen te kunnen doen via GOPACS, moet u een erkend CSP zijn. Bent u zelf geen CSP, dan kunt u de bieding ook laten verzorgen door een erkend CSP. De CSP legt dan de bieding in op GOPACS namens uw bedrijf.

Wordt uw bieding gematcht met een tegenbod via GOPACS? Dan ontvangt u hiervoor de gevraagde prijs. Deze financiële afhandeling vindt plaats via het energiehandelsplatform dat gekoppeld is aan GOPACS. De contracten sluit u af met de netbeheerder in uw regio.

Meer weten?

Interesse of meer weten over de mogelijkheden van het biedplichtcontract? Vraag ernaar bij uw netbeheerder.

GOPACS is een initiatief van de Nederlandse netbeheerders

Coteq
Enexis
Liander
Rendo
Stedin
TenneT
Westland infra

Flex beschikbaar?

Meld u aan bij GOPACS met uw flexmogelijkheden

Scroll naar boven