Bestuurswissel bij GOPACS

Bij de stichting GOPACS, het congestiemanagementplatform van alle Nederlandse netbeheerders, is een wisseling in het bestuur. Vanaf 2024 treedt het huidige bestuur bestaande uit Dennis Stufkens, Aukje Sjoerdsma, Sabine Dujardin Papo en Leendert de Ruiter af en zullen Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic samen fulltime de directie vormen.

Ranko Stojakovic

Ranko is zijn loopbaan begonnen als IT-consultant en heeft vanuit deze rol voornamelijk in de energiesector gewerkt. Sinds 2010 is hij werkzaam binnen Stedin en heeft hij diverse managementfuncties vervuld. De afgelopen drie jaar was hij werkzaam als Manager System Operator binnen de afdeling Asset Management en was hij onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van de Real Time Interface (het stuurbaar maken van assets). Gedurende deze periode heeft hij ook de afsplitsing van commerciële assets richting Joulz aangestuurd. Hiervoor was hij ruim 6 jaar verantwoordelijk voor de afdeling Bedrijfsvoering, waaronder ook de Control Room valt.

Mike ten Wolde

Mike heeft managementervaring opgedaan in fusies en overnames van technische en IT-bedrijven, onder andere bij EY. Ook heeft hij een cruciale managementrol bij meerdere projecten voor TenneT vervuld, zoals congestiemanagement, blindvermogen (te hoge spanningen), batterijen, verkoop (ETPA), oprichting National Energie dashboard, fusies CertiQ en Vertogas. Ook is hij aandeelhoudervertegenwoordiger voor meerdere dochterondernemingen en is hij al 2,5 jaar aan de zijlijn betrokken bij GOPACS.

GOPACS is het platform voor een filevrij energiesysteem

Ranko en Mike gaan vanaf 1 januari met veel energie aan de slag om het platform verder te ontwikkelen en meer bekendheid te geven. GOPACS heeft alles in huis om hét platform voor flexibel vermogen – en méér– te worden. Met GOPACS bieden we ruimte op het net voor nieuwe aansluitingen, houden we het net stabiel en maken we beter en duurzamer gebruik van het elektriciteitsnet. Wij zien GOPACS als het platform voor een filevrij energiesysteem voor heel Nederland. Hier gaan wij ons de komende tijd voor inzetten!

Scroll naar boven