GOPACS relatiemiddag januari 2023

Terugblik eerste relatiemiddag voor GOPACS-deelnemers

Donderdag 26 januari 2023 vond de eerste GOPACS relatiemiddag plaats. Een mooi moment om onze deelnemers persoonlijk te ontmoeten en bij te praten. We waren te gast bij onze partner EDSN in Amersfoort, waar sinds oktober 2022 de verantwoordelijkheid ligt voor het beheer van de IT-taken van GOPACS.

Visie, toekomstplannen en nieuwe functionaliteiten GOPACS

Aukje Sjoerdsma, GOPACS Bestuurslid, opende de middag. Daarna werden deelnemers van het GOPACS-platform meegenomen in alle ontwikkelingen op en rondom het platform. Enerzijds op gebied van de visie en toekomstplannen. Anderzijds over nieuwe functionaliteiten en hoe deze bijdragen aan het oplossen van congestie met behulp van marktpartijen.

Samenwerken met marktpartijen om platform te verbeteren

Ook werd er aandacht besteed aan het vormgeven van de manier waarop GOPACS, naast de samenwerking met netbeheerders, ook met marktpartijen kan samenwerken om het platform te verbeteren.

Waardevolle input van GOPACS-deelnemers

Er was veel ruimte voor feedback en discussies, wat de middag erg interessant en nuttig maakte. Alle input van de deelnemers werd zeer gewaardeerd en nemen we bij de verdere doorontwikkeling van GOPACS zeker mee.

Ook GOPACS-deelnemer worden?

Sinds de wijzigingen in de Netcode kunnen alleen nog erkende Congestie Service Provider (CSP) biedingen inleggen via GOPACS. Registratie als CSP kan vanaf 25 november 2022 via de website van TenneT.

Meer informatie over het registratieproces als CSP kunt u hier lezen.

 

Scroll naar boven