Beheer IT-taken van GOPACS gaat over naar EDSN

EDSN

Deze maand, oktober 2022, neemt EDSN het beheer van de IT-taken van GOPACS over. Ook de doorontwikkeling van de software is bij EDSN ondergebracht.

Voor de werking van het platform van GOPACS maakt dit geen enkel verschil. Het enige dat deelnemers aan GOPACS kunnen merken van de overgang is dat zij voortaan mogelijk e-mails ontvangen vanaf een EDSN e-mailadres. Het kan dus in sommige gevallen zijn dat wanneer u een e-mail stuurt naar een GOPACS e-mailadres, u antwoord krijgt vanuit een EDSN e-mailadres.

Over EDSN

EDSN is de IT partner van de landelijke en regionale netbeheerders. EDSN beheert en ontwikkelt dataservices en maakt uitwisseling van data tussen energiepartners mogelijk. In opdracht van de Nederlandse netbeheerders en MFFBAS werkt EDSN aan verdere digitalisering van de Nederlandse energiemarkt.

EDSN als centrale plek

Het onderbrengen van het IT-beheer bij EDSN is een logische stap voor GOPACS. EDSN biedt digitale services voor de Nederlandse netbeheerders. Het specialistische werk dat nodig is om GOPACS verder te ontwikkelen past beter bij EDSN. Bovendien sluit dit aan bij de rol van EDSN waar de overkoepelende specialistische data werkzaamheden van de netbeheerders centraal worden uitgevoerd.

Meer nieuws

BritNed-logo

Herintroductie BritNed als leverancier van flexibel vermogen bij redispatch biedingen

Bestuurswisseling GOPACS

Bestuurswissel bij GOPACS

EPEX SPOT succesvol gekoppeld aan GOPACS platform

EPEX SPOT succesvol gekoppeld aan GOPACS platform

Flex beschikbaar?

Meld u aan bij GOPACS met uw flexmogelijkheden

GOPACS is een initiatief van de Nederlandse netbeheerders

Coteq
Enexis
Liander
Rendo
Stedin
TenneT
Westland infra
Scroll naar boven